čtvrtek 2. června 2011

Cestovní maraton

Z pláže Hikkaduwa jsme zamířili vlakem přes Colombo do Kandy. Kandy je hezké městečko v horách u jezera s budhistickým chrámem se zlatou střechou. Toto městečko s příjemně klidnou atmosférou leží v budhistickém centru Sri Lanky.


Kandy

Z Kandy jsme si udělali výlet na skalní pevnost Sigray. 3 hodinky v hopsající plechovce stáli za to ale brzký start nás částečně zachránil od vyšších teplot, které je konci cestu nečinili nijak příjemnou. Sigrya je v podstatě obrovský šutr, ze kterého je skvělý výhled do okolní krajiny.  Obklopen vodními zahradami s propracovaným hydrosystémem, byl kdysi obývanou skalní pevností. Místní vedra nás značně unavovala, ale poté co jsme viděli, jak se nahoru škrábou i tlustí američané, stal se onen výstup nahoru otázkou cti :) 


Lví schodiště Sigrya

Ani jsme se nenadáli a dny na Sri Lance už jsou za námi a za pár hodin vyrážíme (ještě nevíme jestli tuk tukem, taxíkem nebo autobusem) na letiště. Já letím přes Miláno a už v 10.45 bych měla přistát v Praze. Vládík si naopak dá několika denní cestovní maraton. Colomba - Chennai - Bangalore - New Delhi - Moskva, kde si nějaký čas pobyde. No nezávidím mu to. Popravdě už nadšený cestovatel se těším na svou pohodlnou postel a čistou koupelnu.


Pláž Unawatuna
Na Sri Lance jsme si užili pláží Hikkaduwa a Unawatuna, přidali se k slonímu průvodu v Kandy, navštívili starobylé království Sigria, a 3 noci jsme přespali v nemocnici (nakonec jen chřipka ale projistotu Vláďovi udělali odběry na Malarii a Dengue, které dopadli negativně).


Vládík a jeho humřík
No a teď sedíme v kavárně s klimoškou a dokončujeme videa, která dokumentují celé naše dobrodružství. Tak se o ně nezapomeňte přihlásit :)


Miška & Vláďa