čtvrtek 15. července 2010

Tak uz jsem tu tyden

Tak uz jsem tu tyden a pomalu si zacinam zvykat na vsechno kolem,dokonce mi uz chutna i palive jidlo mistnich kucharu. Uceni prcku (8 letych) jde o poznani lepe,presne v 7:30 PM, coz je cas signalizujici vecerni studium, se ke me dnes uz hlasili sami. Zavedla jsem jim totiz program study&play ;), coz ve zkratce znamena ze pokud se mnou budou hezky studovat,bude jim odmenou nejaka hra, obrazek na vymalovani (made by Miska;) nebo cteni suprtrupr obrazkove anglictiny co jsem poridila v hradeckych levnych knihach:) Takze zase rozvijim svoji kreativitu;) Mam radost,protoze to na ne zatim zabira a vypada to ze se na uceni zacnou i tesit:) Se starsimi si zase casto povidame o tom jake je to u nas a jake zase u nich. No a s temi ve veku 12 let se to stale snazim vykoumat, jak je namotivovat. Takze vyzvidam co maji radi, co je bavi a nebo se s nimi snazim sblizit hranim badmintonu a fotbalu. Nejradsi si ale povidam s "tetou Nalini" (jedna z house mothers) nebo s Guzel (stazistka z Kazachstanu).Casto rozebirame rozdili v ruznych nabozenstvich a kulturach.Treba dneska nam teta Nalini vypravela o hinduismu a slibila, ze me sebou vezme i do nejakeho zdejsiho chramu :) S Guzel jsme si dnes zase po zajimave diskuzi uvedomili ze az se vratime domu, obe se chceme vice venovat a sblizit se svymi mladsimi sourozenci...zajimave, ze obcas musi clovek urazit tak dlouhou cestu z domova aby mu dosli tak zakladni veci...
No nic, zase poradne utahana se odebiram do postele v pokoji kde spim spolu s dalsimi 8 devcaty;) Ale jsem rada za ty dnesni male uspechy...kdyz totiz vydite ty prcky jak k vam spechaji se svymi skolnimi sesity a bez zdlouhavych detektivnich postupu samy prozradi jaky je jejich domaci ukol, stoji to za to :)

úterý 13. července 2010

Mistni "andilci"

Unavene usedam na gauc a otviram 1.dil Twilightu,ktery jsem si tu poridila na cteni ve volnych chvilich mezi doucovanim. Dnesek byl zatim dost narocny a ja uz se v 5 citim dost utahana,hlavne po psychicke strance.Mensim (8-12let) se nechce studovat a nekdy ani komunikovat.nektere z nich jsou dokonce dost pridrzle a neposlusne,ale zvysovat na ne hlas je pro me dost vysilujici,na to uz jsem prisla,takze volim pristup chapavy a nenatlakovy...no ale jeste to asi bude zajimave,podle me zadne dite od prirody neni zle,a ze je nebavi 3xdenne studovat,to se jim nedivym a kdyz si k tomu clovek uvedomi ze nemaji prave idealni zivotni osudy...kazdopadne je to vyzva...no snad mi po tech 6 tydnech s temito "andilky" budu stale chtit jednou vlastni deti :D Stale doufam ze prijdu na nejaky zpusob jak je zvladnout.
Jinak se ale moc tesim na dnesni vecerni trziste,tzn. spousta dobrot v podobe cerstveho ovoce,zeleniny,vcetne mistnich specialit :) proste raj pro me :) Dnes rano jsem posnidala vynikajici mango a zitra to vidim na papaju...tohle je tu dokonale;)

neděle 11. července 2010

"Nase parta" :)

Horska draha uvnitr nakupniho centra Time Square

Sushi :)

Fronta na listky do kina :D

Petronas Towers

Kamaradi z Kazachstanu

Nakupni centrum primo pod Petronas Towers

Kuala Lumpur-centrum

Tak dneska mi konecne vyslo behani:) a ackoliv jsem vyrazila ran,diky mistnim teployam jsem se poradne zapotila,ale bylo to fajn:)Deti sli dopoledne do kostela a "nase parta" vyrazila do centra.Asi bychom nebyli spravnymi turisty kdybychom se nevyfotili u popularnich Petronas Towers.Samozrejme sme navstivili i mistni nakupni centra,ktera jsou ale nechutne prelnena a to nejen lidmi ale i obchody a zbozim,takze ja s moji nerozhodnosti toho mela zachvili plne kecky a uvitala jsem uzasne obcerstveni v podobe cerstveho ovoce (ja si dala papaju:) ktere je tu na kazdem rohu za smesnych necelych 10kc:) (to bych zavedla i u nas!)No a kdyz nas dostihl hlad,zasli jsme na sushi,ktere me stalo neuveritelnych 30kc za 10ks.Vecer sme zakoncili hezky v kine.proste dalsi super den:)