čtvrtek 15. července 2010

Tak uz jsem tu tyden

Tak uz jsem tu tyden a pomalu si zacinam zvykat na vsechno kolem,dokonce mi uz chutna i palive jidlo mistnich kucharu. Uceni prcku (8 letych) jde o poznani lepe,presne v 7:30 PM, coz je cas signalizujici vecerni studium, se ke me dnes uz hlasili sami. Zavedla jsem jim totiz program study&play ;), coz ve zkratce znamena ze pokud se mnou budou hezky studovat,bude jim odmenou nejaka hra, obrazek na vymalovani (made by Miska;) nebo cteni suprtrupr obrazkove anglictiny co jsem poridila v hradeckych levnych knihach:) Takze zase rozvijim svoji kreativitu;) Mam radost,protoze to na ne zatim zabira a vypada to ze se na uceni zacnou i tesit:) Se starsimi si zase casto povidame o tom jake je to u nas a jake zase u nich. No a s temi ve veku 12 let se to stale snazim vykoumat, jak je namotivovat. Takze vyzvidam co maji radi, co je bavi a nebo se s nimi snazim sblizit hranim badmintonu a fotbalu. Nejradsi si ale povidam s "tetou Nalini" (jedna z house mothers) nebo s Guzel (stazistka z Kazachstanu).Casto rozebirame rozdili v ruznych nabozenstvich a kulturach.Treba dneska nam teta Nalini vypravela o hinduismu a slibila, ze me sebou vezme i do nejakeho zdejsiho chramu :) S Guzel jsme si dnes zase po zajimave diskuzi uvedomili ze az se vratime domu, obe se chceme vice venovat a sblizit se svymi mladsimi sourozenci...zajimave, ze obcas musi clovek urazit tak dlouhou cestu z domova aby mu dosli tak zakladni veci...
No nic, zase poradne utahana se odebiram do postele v pokoji kde spim spolu s dalsimi 8 devcaty;) Ale jsem rada za ty dnesni male uspechy...kdyz totiz vydite ty prcky jak k vam spechaji se svymi skolnimi sesity a bez zdlouhavych detektivnich postupu samy prozradi jaky je jejich domaci ukol, stoji to za to :)

2 komentáře:

  1. Ahoj Miska,
    skusam komentovat:) to je uplne super s tym hrami, a vsetkym...uprimne som cakala, ze to bude troska smutne, pracovat so sirotkami, ale som rada, ze tam mate veselo:)a ze ty z toho nemas take pocity, ale prave naopak.
    Inak myslim, ze s pre kazdeho co odide daleko, je potom dolezite byt blizsie s ludmi, ktorych nechal doma. pre mna je to uplne rovnake ako si pisala. proste chcela by som travit dalsi semester viac casu s rodicmi, bratom, a s tebou, Mishkou aj Sonickou, lebo ste mi tu zacali velmi chybat... Tesim sa na Vas!

    OdpovědětVymazat
  2. Aho Miška, čítame všetko, čo napíšes, ale neodpovedáš, je niekde chyba v komunikácii?

    OdpovědětVymazat